ESVG 123,55Mhz
Användarnamn:

Lösenord:

SE-UCO:
Banner_start.jpgBanner_slide_alven.jpgBanner_se-uco.jpgbanner_gyro.jpgBanner_slide_besokDK.jpg

 

Friflyg

I modellflygsektionen i Gagnefs flygklubb bedriver vi ”Friflyg” i de internationella klasserna F1A och F1B.  F1A innebär att modellen dras upp med en lina till eventuell termik och i klassen F1B tävlar man med modeller med gummimotordriven propeller. (Gummimotorn är faktiskt den av alla förekommande motorer som utvecklar mest energi i förhållande till sin vikt!)

Även de mindre klasserna F1H, F1G och P30 ingår i klubbens verksamhet.

På hemmafältet ”Himmelslätta” sysslar vi, förutom radiostyrda motormodeller, även med RC-styrda segelmodeller med ända upp till fyra meters spännvidd.

För de friflygande modellerna räcker ”Himmelslätta” inte till . Då behövs förhållandevis rätt stora ytor och vi håller därför till på jordbruksmarkerna nordväst om Gagnefs kyrka.

Modellflygsektionen arrangerar dessutom årligen ett antal tävlingar:

”Gagnefsträffen” körs på hemmaplan och fältet bakom kyrkan och där huvudsakligen småklasserna F1H, F1G och P30 deltar. Klubben arrangerar även finalen i ”Lilla Friflygcupen” på Åkermark söder om Örebro samt även en deltävling i Friflygcupen ”Solstadsträffen” på Brattforsheden utanför Karlstad.

På Himmelslätta arrangeras även varje år en pylontävling för motorklasserna F3D och Q500.

Inge Sundstedt håller i ungdomsverksamheten och modellbyggandet för juniorerna i skolorna i Gagnef och Mockfjärd.

Många av medlemmarna har både nationellt och internationellt nått betydande framgångar. Bland flera kan nämnas att Inge Sundstedt och Håkan Broberg har flera SM-tecken. Håkan innehar också ett flertal topplaceringar i F1B-klassen i både VM och EM.

De senaste åren har klubben fått fram en lovande junior, Martin Jonsson, som f.ö. i sommar har kvalificerat sig att delta i junior-VM i Tjeckien !

 

Kontakt

Pontus Nisser: 073-912 46 73 pontusnisser@hotmail.com
Inge Sundstedt: 0241-108 31, 076-109 12 26 familjen.sundstedt@spray.se